Overtidsseier mot Sandnes Ulf

Det ble en fin gjennomkjøring mot Sandnes Ulf i B&G Parken. Etter noen innholdsrike sluttminutter, med mål til begge lag, avgjorde Jørgen Voilås kampen i EIKs favør.

EIK fikk en positiv åpning på kampen. Ingvald Sandvik Halgunset hadde en mulighet etter hjørnespark. Etterpå tok Magnus Lankhof Dahlby ballen ned midt på Ulfs halvdel og fikk vendt opp. Deretter la han ballen ut til Elvevold, som la lavt inn foran mål. Dahlby var centimeter unna å nå fram.

Men etter flere tilløp til muligheter og mye av banespillet, var det i stedet bortelaget som tok ledelsen. Tommy Høiland snappet opp et tilbakespill og la ballen over Skjærstein på vakkert vis fra langt hold.

Utliknet før pause

Chris Sleveland forsøkte seg med et lurt frispark ti minutter før pause. Enda nærmere var Horenus Tadesse tre minutter før pause med sitt frispark. Midtbanespilleren bøyde ballen over muren og opp i hjørnet, men keeper gjorde en god redning.

I stedet ble det Chris Thodal Sleveland som utliknet på overtid av første omgang. Et innlegg fra Høiseth ble bare delvis klarert til like innenfor 16-meteren. Sleveland bredsidet ballen kontant ned i høyre hjørne.

Henrik Elvevold forsøker seg før pause

Mer forsiktig etter pause

EIK startet andre omgang der de avsluttet den første, med initiativet. Men Sandnes Ulf fikk første mulighet da Klemensson reddet en avslutning fra Belli Moldskred. Like etter satte Magnus Sandvik Høiseth et innlegg fra Stålesen over mål fra god posisjon.

Omgangen var lenge mindre innholdsrik enn den første, men med et kvarter igjen av kampen smalt det i tverrligger fra Belli Moldskred. EIK svarte med å gå rett i angrep og kom seg til en stor sjanse med Dahlby, som skjøt like over venstre kryss. Etter dette skjedde det mye.

Innholdsrike sluttminutter

To minutter før slutt gikk nemlig EIK i ledelsen. Henrik Falchener slo ballen i bakrom fra dypet. Der kom Justin Salmon på et godt timet løp og la ballen over keeper med en elegant avslutning.

Men ledelsen varte ikke lenge. Bare få minutter etter utliknet Sandnes Ulf. Mathias Belli Moldskred, som fikk avslutte litt for uforstyrret inne i 16-meteren.

Men kampen hadde fortsatt flere mål i seg. To minutter på overtid la Kristian Kjeverud Eggen inn fra høyre. På bakre løp Jørgen Voilås seg fri og headet inn seiersmålet på vakkert vis.

KAMPFAKTA:

EIK– Sandnes Ulf 32 (1-1)

B&G Parken, 202 tilskuere

Dommer: Kim André Våge Wollum

Målene: 0–1 Tommy Høiland (28), 1–1 Chris Thodal Sleveland (45), 2–1 Justin Salmon (88), 2–2 Mathias Belli Moldskred (90), 3–2 Jørgen Voilås (90)

EIKs lag: (4-3-3):
Knut André Søyland Skjærstein – Jo Stornes Stålesen, Ådne Midtskogen, Bjørn Mæland, Robert Williams – Horenus Tadesse, Chris Thodal Sleveland, Ingvald Sandvik Halgunset – Henrik Elvevold, Magnus Lankhof Dahlby, Magnus Sandvik Høiseth

Benyttede innbyttere: Anders Klemensson, Henrik Falchener, Justin Salmon, Fanuel Ghebreyohannes, Kristian Kjeverud Eggen, Jørgen Voilås