Surt tap i Levanger

En sen scoring fra Levangers innbytter Simen Hagbø sørget for at det ble tap 2-1 for EIK i mandagens bortekamp i Trøndelag.

På mange måter var det et tap som burde vært unngått når vi først kom oss helskinnet gjennom en første omgang der Levanger trykket oss veldig i begynnelsen, men der vi kom bedre og bedre med fram mot pause.

Innledningen av kampen var av typen vi nesten kan kalle et fast mønster når vi møter lag som spiller på fysikk og duellkraft. Etter flere farlige sjanser, tok Levanger ledelsen etter tolv minutters spill da Ermal Hajdari fikk pirket ballen over målstreken fra kloss hold etter et hjørnespark.

Den tidligere EIK-spilleren hadde også en farlig avslutning fra distanse bare et par minutter etter scoringen.

Vi kom som nevnt gradvis bedre med i kampen utover omgangen, men hadde fortsatt ikke vært nær noen målsjanser da Horenus Tadesse slo en fin stikker i bakrom til Jack Lahne da halvtimen var passert. Svensken gjorde ingen feil, vippet ballen over keeper Morten Sætra og satte inn utligningen. Lahnes første scoring i tigerdrakta!

Et frekt frispark fra Chris Sleveland ble så vidt blokkert av Sætra, mens hjemmelagets toppscorer Bojadzic skjøt rett på Sander Lønning fra god posisjon like før pause.

Trener Thu fikk gult kort for protester tidlig i andre omgang, etter at dommeren blåste frispark i vår favør akkurat i det Jack Lahne så ut til å slite seg forbi hjemmelagets siste midtstopper.

Vi dikterte spillet i lange perioder i første del av andre omgang, og Lahne fikk en kjempestor sjanse til å score sitt andre da han igjen kom alene med keeper Sætra etter 69 minutters spill. Men denne gang kom han for nærme og Sætra fikk satt fram en hånd og blokkere til hjørnespark. Sætra var igjen Levangers redningsmann da han reddet fra Joacim Holtan etter corneren.

Da kvarteret gjenstod sluttet vi å spille ballen langs bakken av en eller annen grunn, og Levanger kom mye bedre med. Chris Sleveland fikk blokkert et skudd fra Herman Stakset i siste øyeblikk, og vi satt med følelsen at laget som scoret først ville vinne kampen.

Dessverre for oss ble det Levanger. Vi mistet ballen unødvendig på deres banehalvdel, og til tross for at vi var i stort overtall da de satte fart  ble Simen Hagbø liggende helt alene på venstresiden. Han fikk ballen og plasserte den mellom nærmeste stolpe og Sander Lønning.

Vi pøste på med lange baller de siste minuttene, men kom aldri nær en utligning.