Ballen spratt ikke vår vei

Det endte med tap 2-0 i lørdagens lokalopppgjør mot Bryne, i en kamp der vi nok følte ballen spratt vel mye i gjestenes favør.

Bilder: Odd Magnar Tjensvoll

Vi fikk den verst tenkelige åpningen på kampen da Bryne tok ledelsen allerede etter fire minutters spill. Den tyske backen Luis Görlich ble spilt fri på åtte-ti meters hold og verken Bjørn Mæland, Chris Sleveland eller keeper Knut Søyland Skjærstein klarte å stoppe det harde skuddet.

Utover i første omgang dominerte vi spillemessig i lange perioder, og skapte også noen bra målsjanser. Nærmest var Henrik Elvevold med et innlegg som slo i bakre stolpe før Brynes keeper Spiridonov fikk fingrene på den før den trillet over mållinja. Den tidligere EIK-keeperen hadde også en fin redning på et hardt langskudd fra Chris Sleveland.

Mot slutten av omgangen fikk Bryne en par farlig mulighet fra et hjørnespark, mens vi hadde en angrepssekvens som artet seg som rene kanonaden mot brynemålet.

I pausen ble Joacim Holtan byttet inn for EIK, til tross for at han fortsatt ikke hadde trent med sine nye lagkamerater. Men det var Magnus Dahlby som sørget for omgangens første store sjanse da han avsluttet fra hjørnet av femmeteren. Men igjen var Spiridonov nede og fikk avverget skuddet til hjørnespark.

Vi hadde kjørt kampen etter pause, men fikk en ordentlig kalddusj da Lars Erik Sødal på Brynes første sjanse etter sidebytte fikk fulltreff på volley fra over 20 meters hold, etter at en klarering fra Ådne Midtskogen havnet like foran bryne-kapteinen. Dermed 0-2 og et fjell å bestige mot divisjonens gjerrigste forsvar.

I den sterke varmen sank intensiteten på spillet vårt etter Brynes andre scoring, og de klarte også å senke tempoet på kampen ved å ta seg god tid på dødballer og avbrekk i spillet. Et hardt skudd fra Ingvald Sandvik Halgunset hadde fortjent en bedre skjebne, men ble blokkert av en forsvarer, mens debutant Joacim Holtan var nære på noen minutter før slutt da han styrte et innlegg fra Jørgen Voilås i stolperota.

Helt mot slutten hadde også Bryne noen farlige sjanser på en dag der vi egentlig gjorde en ok kamp spillemessig, men der ballen på ingen måte spratt vår vei.